• 5. veljače 2020.

Mohed Altrad osvojio je prestižnu nagradu EY Svjetskog poduzetnika za godinu 2015.

Mohed Altrad, izvršni direktor Altrad Grupe, osvojio je prestižnu nagradu EY Svjetskog poduzetnika godine za 2015. godinu.

Prihvaćajući svoju nagradu pred publikom u Monacu koji je uključivao finaliste iz 53 zemlje, g. Altrad je pozvao na više brige u kapitalizmu.

“Možemo pomoći jedni drugima”, rekao je. “Tvrtke nisu tu samo da stvaraju novac iz godine u godinu, a onda postanete milijarder – to nije cilj. Cilj života je pomoći čovječanstvu“. “Gledajući natrag u svoje rane godine, g. Altrad je naglasio da drugi poduzetnici mogu tražiti inspiraciju u njegovom primjeru. “Kad sam bio u pustinji, nisam imao što jesti. Probudite se ujutro i ne znate što ćete jesti tijekom dana, niti dan nakon“.

“Moja poruka je poruka nade. Ono što sam htio reći  drugim poduzetnicima poput mene je da moramo prestati biti roboti koji zarađuju novac. Trebamo preusmjeriti dio tog novca ljudima koji ga stvarno trebaju za samo postojanje,da imaju za jesti“.

Njegova životna priča pokazuje odlučnost da se izdigne iznad prepreka. Majka mu je umrla ubrzo nakon njegova rođenja, ali unatoč bakinu protivljenju svog obrazovanja je svejedno otišao u školu i kroz rupu u zidu špijunirao što se događa u učionici.

Učitelji ga je primijetio i dopustio mu da sjedi na nastavi, kasnije je osvojio stipendiju za studij u Francuskoj, gdje je stekao doktorat iz računalnih znanosti.

Nakon nekoliko godina rada na različitim funkcijama te kao vlasnik tvrtke koja prodaje prijenosna računala, on i suradnik su se upustili u posao sa skelama gotovo bankrotirajućeg proizvođača,a tu tvrtku su kupili 1985. godine.

U 2014. godini Altrad Group je prijavio prodaju od 960m $ od prodaje i najma proizvoda, uključujući skele, miješalice i kolica. Grupa danas zapošljava 7.000 ljudi diljem svijeta.

Zatvori izbornik
Skip to content